Historien

Historien

Miljonline Ltd grundades av Internetentreprenören Torbjörn Wallin år 2010. Företaget grundades för att ta vara på internationella affärsmöjligheter på nätet som dök upp i samband med Internetrelaterade projekt i olika sammanhang. Tidigare, under slutet av 90-talet och i början av det nya millenniet, då Internet-boomen accelererade startade och drev Torbjörn Internetföretaget Occident tillsammans med sin KTH-studiekompis Richard Österlind.

I det bolaget drevs webbteknikbaserad utveckling för kunder såsom Telenor, Bristol Myers-Squibb, Microsoft och Dell Computer. Under många år ledde Torbjörn team med verksamhet inriktade mot e-handel, CRM, kund-, affärs- och webbtrafikanalys, digital marknadsföring, trafikgenerering, SEO, SEM och digital produktutveckling för globala företag som Volvo Cars, Statoil, HSBC bank och framför allt spelbolagen Ongame och bwin.

Under några viktiga år har stödde Torbjörn Bonnier B2B i sin digitala transformation där deras utmaning var att flytta sin affär, intäkter och lönsamhet från traditionella till digitala medier.

Idag sker Miljonlines verksamhet under aktiebolaget Miljönline AB.

Personerna som arbetar hos Miljonline är inte bara svenskar, utan finns på en global arena, där kompetensen för varje projekt sätts ihop för att leverera högsta kvalitet till kunderna. Miljonline har stora erfarenheter och affärskontakter på vitt skilda marknader som förutom närområdena Norden, Baltikum och de stora marknaderna i Europa även räknar in Sydostasien och Nordamerika.